Yrittäjä hoitolan takana ja talon oma väki. 

Olen Viivi Savelius. Alun perin Keski-Suomesta, mutta sittemmin lappilaistunut koiran koulutusohjaaja. 
Lapsesta asti minut on löytänyt todennäköisemmin metsistä tarkkailemasta luonnon eläinten käytöstä, kuin leikkimästä muiden lasten kanssa. Koiria on kotioloissa ollut aina ja hevostalleilla olen pyörinyt 7-vuotiaasta lähtien. 

Ensimmäisen oman koirani olen hankkinut 16-vuotiaana. Sattuipa kohdalle somasti pentueen haastavin ja herkin koira Rico, minun suurin opettajani ja siitä työ eläinalalla oikeastaan sai kimmokkeensa. 

Vuonna 2015 kuvioon tuli myös vapaaehtoistyö eläinsuojeluyhdistyksellä. Sitä kautta vuosien saatossa on  koulutettavaksi ja kuntoutumaan saapunut useita koiria, jotka ovat olleet niin herkkiä ja vieraantuneita ihmisestä, että lähtötilanteissa koiran kouluttaminen yhteiskuntakelpoiseksi yksilöksi on tuntunut jopa mahdottomalta. Koirat kärsivät mm. pelkotiloista, arkuudesta, resurssi- ja pelkoaggressiivisuudesta, voimakkaasta stressistä, kiputiloista sekä näiden aiheuttamasta "häiriökäytöksestä". Voin sanoa herkkien, arkojen, pelkoaggressiivisten ja stressaantuneiden koirien kouluttamisen ja käsittelyn olevan ehdottomasti vahvinta osaamisalaani ja sieltä on tullut myös suuntaviivat stressittömän koirahoitolan perustamiseen ja siihen mitä se vaatii. 

Koska työ koirien parissa tuntui täysin omalta jutulta ja halusin tehdä siitä itselleni leipätyön, suoritin koirankoulutusohjaajan tutkinnon Dog Oriented Institute:ssa kesällä 2021. Siitä lähtien olen tarjonnut koulutusohjaaja palveluita myös asiakkaille. Koirahoitolan avasin Sodankylään Heinäkuussa 2022. 

Toukokuussa 2023 aloitin myös kengittäjän opinnot ja nyt meiltä onkin saatavilla myös kengityspalvelut hevosille! Ota rohkeasti yhteyttä jos hevosesi kaviot kaipaavat huoltoa. :) 

Omaan laumaan kuuluu tällä hetkellä kaksi rescuekoiraa, yksi käyttölinjainen pystykorva, Judokani Äksy, sekä kaksi hevosta. 

Tervetuloa tutustumaan meidän porukkaan ja seuraamaan meidän kasvutarinaa!