Yrittäjä hoitolan takana ja talon oma väki. 

Olen Viivi Savelius. Alun perin Keski-Suomesta, mutta sittemmin lappilaistunut koiran koulutusohjaaja ja kengittäjä.
 
Lapsesta asti minut on löytänyt todennäköisemmin metsistä tarkkailemasta luonnon eläinten käytöstä, kuin leikkimästä muiden lasten kanssa. Koiria on kotioloissa ollut aina ja hevostalleilla olen pyörinyt 7-vuotiaasta lähtien. 

Ensimmäisen oman koirani olen hankkinut 16-vuotiaana. Sattuipa kohdalle pentueen haastavin ja herkin koira Rico, minun suurin opettajani ja siitä työ eläinalalla oikeastaan sai kimmokkeensa. 

Vuonna 2015 kuvioihin tuli myös vapaaehtoistyö eläinsuojeluyhdistyksellä. Sitä kautta vuosien saatossa on  koulutettavaksi ja kuntoutumaan saapunut useita koiria, jotka ovat olleet niin herkkiä ja vieraantuneita ihmisestä, että lähtötilanteissa koiran kouluttaminen yhteiskuntakelpoiseksi yksilöksi on tuntunut jopa mahdottomalta. Koirat ovat kärsineet mm. pelkotiloista, arkuudesta, resurssi- ja pelkoaggressiivisuudesta, voimakkaasta stressistä, kiputiloista sekä näiden aiheuttamasta "häiriökäytöksestä". Voisikin siis sanoa herkkien, arkojen, pelkoaggressiivisten ja stressaantuneiden koirien kouluttamisen ja käsittelyn olevan ehdottomasti vahvinta osaamisalaani ja sieltä on tullut myös suuntaviivat stressittömän koirahoitolan perustamiseen ja siihen mitä se vaatii. 

Koska työ koirien parissa tuntui täysin omalta jutulta ja halusin tehdä siitä itselleni leipätyön, suoritin koirankoulutusohjaajan tutkinnon Dog Oriented Institute:ssa kesällä 2021. Siitä lähtien olen tarjonnut koulutusohjaaja palveluita myös asiakkaille. Koirahoitolan avasin Sodankylään Heinäkuussa 2022. 

Toukokuussa 2023 aloitin myös kengittäjän opinnot ja valmistuin kengittäjäksi 23.05.2024

Kengitykset suoritan hevoslähtöisesti ja yhteistyössä hevosen ja omistajan kanssa.
Kengitystilanteissa en käytä minkäänlaisia pakotteita, vaan toimin lempeästi, rauhallisesti, hevosta tarkoin kuunnellen ja kengittämiseen käytetään niin paljon aikaa, kuin hevonen tarvitsee.

Eläinten käsittelyssä kiire ja hässäkkä ovat meille vieraita käsitteitä.

 Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos hevosesi kaviot kaipaavat huoltoa. :) 

Omaan laumaan kuuluu tällä hetkellä rescuehusky, yksi käyttölinjainen pystykorva, Judokani Äksy, sekä kolme hevosta. 

Tervetuloa tutustumaan meidän porukkaan ja seuraamaan meidän kasvutarinaa! 

Viivi
Viivi

Muu henkilökunta:

Venla 
Venla on hoitolan jokapaikan höylä ja vastaa hoitolan päivittäistoiminnoista, koirien, hevosten ja kanin hoidosta, sekä asiakaspalvelusta silloin, kun Viivi ei ole paikalla. 

Sesonkiaikoina ollaan monesti töissä myös yhdessä ja pidetään rattaat pyörimässä. 

Viiviä ja Venlaa yhdistää palava rakkaus koiriin ja hevosiin ja todella musta huumori. 

Koulutukseltaan Venla on hevostenhoitaja, ratsastuksenohjaaja ja maatalousyrittäjä. 
Tulevaisuudessa tarkoituksena on suorittaa myös eläintenkouluttajan ammattitutkinto. 

Venla
Venla